به گزارش صدای تجارت به نقل از ایبنا با شروع به کار دولت سیزدهم به ریاست سید ابراهیم رئیسی، یکی از مهم‌ترین چالش‌های اقتصادی که از دولت تدبیر و امید به دولت جدید به ارث رسیده بود، مساله رشد افسارگسیخته تورم و نقدینگی بود؛ به گونه‌ای که از همان ابتدا مورد توجه ویژه رئیس جمهور و تیم اقتصادی دولت قرار گرفت و بر لزوم کنترل تورم و نقدینگی تاکید شد.

در این راستا، صالح آبادی رئیس کل بانک مرکزی در اولین روز کاری خود در ساختمان شیشه‌ای میرداماد، با تاکید بر نقش نظارتی بانک مرکزی بر شبکه و سیستم بانکی گفت: تلاش می‌کنیم با کنترل پایه پولی و همچنین جلوگیری از اضافه برداشت بانک‌ها از منابع بانک مرکزی، بازار را کنترل کنیم و با کمک شبکه بانکی از اضافه برداشت بانک‌ها جلوگیری شود. صالح‌آبادی با بیان اینکه دولت کسری بودجه دارد، گفت: در عین حال سازوکارهای دیگری برای رفع کسری بودجه باید در نظر گرفته شود و با کمک وزارت اقتصاد جهت رفع کسری بودجه اقدام می‌شود که در عین حال پایه پولی افزایش بی‌رویه نداشته باشد و بتوانیم به این وسیله تورم را کنترل کنیم.

رکوردزنی پایه پولی در دولت تدبیر و امید

اشاره عالی‌ترین مقام بانکی کشور به موضوع مهم کنترل پایه پولی در حالی بود که بررسی‌ها نشان می‌دهد در دولت گذشته روند نرخ تغییر پایه پولی به طور نسبی با شیب افزایشی مواجه بوده است. به گونه‌ای که آمارهای منتشر شده توسط بانک مرکزی بیان گر این است که در شرایطی نرخ رشد پایه پولی در نخستین ماه سال جاری عدد ۲۷.۴ درصد بوده است که در اردیبهشت ماه این رقم با افزایش به ۳۱.۵ درصد می‌رسد و ماه پایان فصل بهار با اندکی کاهش به رقم ۳۰.۷ درصد می‌رسد و در نهایت با شروع تابستان، نرخ رشد پایه پولی با ۴۲.۶ درصد، رکورد جدیدی را در کارنامه دولت دوازدهم به ثبت رساند.

image_pdfimage_print

برچسب ها:

نوشتهٔ پیشین
کاهش قیمت نفت در پی مثبت بودن نتایج مذاکرات وین
نوشتهٔ بعدی
رهبر معظم انقلاب: مقابله با تحریف واقعیت ها از سوی دشمن نیازمند تهاجم ترکیبی و جهاد تبیین است

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

مطالب مشابه

فهرست