به گزارش صدای تجارت از خبرگزاری دولت، سید محمد آقامیری امروز دوشنبه در آیین شروع به کار رسمی یک شرکت بین‌المللی سهامی عام که از آن به عنوان بزرگترین تشکل زعفرانی ایران یاد شده است افزود: بهتر است این کار توسط تعاونی های محلی انجام شود.

وی با تاکید بر نقش نظارتی و حمایتی وزارت جهاد کشاورزی اظهار کرد: تشکل های این چنینی که از بین کشاورزان و برای کشاورزان است مورد تایید ما هستند و چه بهتر همه امور از جمله خرید و فروش محصول را هم خودشان انجام دهند.

سرپرست وزارت جهاد کشاورزی با یادآوری توانمندی فراوان تربت حیدریه در تولید محصولات کشاورزی و دامی از این شهرستان به عنوان قطب زعفران یاد کرد.

همچنین سخنگو و عضو هیات مدیره شرکت بین‌المللی زعفران اصیل سرزمین کهن (سهامی عام) در این آیین گفت: این تعاونی با سرمایه اولیه ۱۰ میلیارد تومان و با هدف حمایت از کشاورزان و دست‌اندرکاران حوزه زعفران از مرحله کاشت و تولید در مزرعه تا فرآوری و صادرات آن به بازارهای داخل و خارج کشور تشکیل شده‌ است.

مهدی جهانشیری افزود: این تعاونی متشکل از ۲ گروه شامل ۵۵ سهامدار حقوقی و ۱۳۰ سهامدار حقیقی و در جمع هزار و ۲۰۰ عضو از سراسر ایران است.

وی اضافه کرد: تمامی اعضای حقیقی و حقوقی این تعاونی از افراد تاثیرگذار، صاحب‌نظر و تصمیم‌ساز زعفران کشور نظیر زعفران‌ کاران کل، مالک یا نمونه، صاحبان صنایع مرتبط، صادرکنندگان و اعضای اتحادیه‌ها و تعاونی‌های روستایی هستند.

سخنگوی شرکت بین‌المللی زعفران اصیل سرزمین کهن با بیان این که رویکرد تعاونی، انتفاعی نیست گفت: هنر ما در بسیج سهامدارانی است که در شرایط کنونی سرجمع دارایی آنها به سه هزار میلیارد تومان می‌رسد که می تواند محرک خوبی برای حوزه کشاورزی کشور و صنایع و مشاغل مرتبط با آن باشد.

جهانشیری افزود: ایجاد تشکل‌های زعفرانی از جنس این تعاونی باعث جلوگیری از فعالیت افراد و نهادهای غیرتخصصی در حوزه زعفران می شود.

گفتنی است نخستین بورس زعفران کشور نیز سال ۱۳۹۲ در تربت‌حیدریه کار خود را آغاز کرد و هم‌اکنون معاملات این محصول گران قیمت و ارزآور در ۲ شعبه کارگزاری بورس این شهرستان و بازار منطقه فعال است.

بر اساس داده های آماری خانه کشاورز، تولید زعفران مازاد بر نیاز کشاورزان تربت‌حیدریه ۳۵ تن محصول خشک است که با احتساب مناطق حومه به ۶۰ تن می‌رسد و این بیشترین سطح عملکرد منطقه‌ای در جهان است ضمن این که استان‌های خراسان رضوی و جنوبی به لحاظ کمی و کیفی رتبه نخست تولید زعفران دنیا را در اختیار دارند.

زعفران با انواع و گونه های مختلف به طور عمده در آشپزی و داروسازی کاربرد دارد.

تربت‌حیدریه در ۱۵۰ کیلومتری جنوب مشهد با اقلیم متنوع اعم از کوهستان، دشت و بیابان و خاک حاصلخیز در تولید برخی محصولات کشاورزی، باغی، دامی و صنایع مرتبط همچون گندم، دانه های روغنی، سیب زمینی، چغندر قند، ابریشم، گوشت سفید و قرمز رتبه های بالای کشوری و استانی را در اختیار دارد.

سرپرست وزارت جهاد کشاورزی برای بهره برداری از چند طرح صنعتی – کشاورزی و حضور در جمع کشاورزان تربت حیدریه به این شهرستان سفر کرده است.

image_pdfimage_print

برچسب ها:

,
نوشتهٔ پیشین
قیمت طلای 18 و 24 عیار در بازار
نوشتهٔ بعدی
برنامه سرمایه گذاری مشترک با عربستان در نفت و گاز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

مطالب مشابه

فهرست