به گزارش صدای تجارت، دنیای اقتصاد در نسخه 16 آبان آورده است: شیب صعودی آمار بیکاری و همچنین کاهش موقعیت‌های شغلی جدید در این کشور، نگاه سرمایه‌گذاران فدرال رزرو را به خود جلب کرد. آمارها حاکی از آن است که نرخ بیکاری در ماه گذشته و با کند شدن روند اشتغال در ایالات‌متحده به ۵/ ۳ درصد رسید و موقعیت‌های جدید شغلی نیز با ۲۶۳ هزار شغل در ماه سپتامبر، فراتر از انتظارها بود. با این حال در ماه اکتبر شغل‌های جدید در این کشور روند کاهشی به خود گرفت و به ۲۶۱ هزار شغل رسید. برخی از تحلیل‌گران معتقدند که با افزایش رکود بیشتر در بازارهای آمریکا، انتظار می‌رود که فدرال رزرو در نشست بعدی خود عملکرد ملایم‌تری نسبت به افزایش نرخ بهره نشان دهد؛ زیرا رکود در آمریکا به بازارهای جهانی نیز سرایت کرده و سبب افت شاخص دلار جهانی و در مقابل صعود بازارهای ریسکی و طلا نیز شده است.

صعود نرخ بیکاری آمریکا

گزارش‌ها حاکی از آن است که علاوه بر عملکرد فدرال رزرو مبنی بر افزایش 75/ 0 واحد درصدی نرخ بهره در هفته گذشته، افزایش آمار بیکاری و کاهش مشاغل جدید در ماه اکتبر نیز رکود در ایالات‌متحده را افزایش داده است. بر این اساس در روز جمعه 4 نوامبر، اداره کار آمریکا با انتشار گزارش موقعیت‌های شغلی جدید در ماه اکتبر و همچنین افزایش آمار بیکاری، سبب نگرانی سیاستگذاران این کشور شد. آمار بیکاری در ایالات‌متحده که در ماه سپتامبر نرخ 5/ 3 درصد را ثبت کرده بود، در ماه اخیر با افزایش 2/ 0 درصدی مواجه شد. بر این اساس نرخ بیکاری در ماه اکتبر از پیش‌بینی تحلیلگران مبنی بر نرخ 6/ 3 درصد، فراتر رفت و رقم 7/ 3 درصد را ثبت کرد. همچنین این گزارش از افزایش 261 هزار نفری مشاغل جدید در این کشور خبر داد که نسبت به ماه گذشته با 263 هزار شغل جدید، تنزل یافته است. عوامل مذکور در نهایت رکود در بازارها را تشدید و سبب افت شاخص دلار جهانی در روزهای اخیر شده است. برخی از تحلیل‌گران پیش‌بینی می‌کنند که کمیته بازار آزاد فدرال رزرو در نشست بعدی خود از سیاست‌های تهاجمی خود کمی عقب‌نشینی خواهد کرد.

اثر رکود بر بازارهای جهانی

با توجه به اتفاقات اخیر در بازارهای آمریکا مبنی بر تداوم سیاست‌های انقباضی و همچنین افزایش آمار بیکاری در این کشور، رکود در بازارها تشدید شده و شاخص ارز آمریکایی در روزهای اخیر افت کرد. بر این اساس شاخص دلار که بلافاصله با افزایش 75/ 0 واحد درصدی نرخ بهره در مسیر صعودی قرار گرفت و حمایت کانال 113 واحدی را به دست آورده بود به دنبال افزایش احتمال وقوع رکود بیشتر در این کشور با روند نزولی مواجه شد و به 110 واحد تنزل پیدا کرد. در مقابل، بازاررمزارزها و طلا نیز واکنش مثبتی به کاهش شاخص دلار نشان داد و هردو بازار با روند صعودی رو‌به‌رو شدند. طلا بعد از انتشار گزارش مشاغل کار در ساعات پایانی بازارها به 1680 دلار رسید و بیت‌کوین نیز به عنوان لیدر بازارهای ریسکی به کانال 21 هزار دلاری هدایت شد.

image_pdfimage_print

برچسب ها:

, , ,
نوشتهٔ پیشین
قهرمانی ایران در فوتبال ساحلی جام بین قاره ای
نوشتهٔ بعدی
تداوم روند کاهنده رشد دوازده‌ماهه نقدینگی در سال جاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

مطالب مشابه

فهرست