به گزارش صدای تجارت به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، حسین جعفری، معاون پژوهش و فناوری سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با بیان اینکه بیش‌از ۲۷۰۰ پروژه تحقیقاتی در این سازمان انجام شد، گفت: بخشی از پروژه‌های تحقیقاتی از گذشته شروع شده‌اند و اکنون ادامه دارند و در عین حال پروژه‌های جدیدی در حال تصویب هستند که در قالب برنامه‌ها و طرح‌های کلان می‌باشند.

وی اظهار داشت: از دو سال گذشته ساماندهی پروژه‌های تحقیقاتی در بخش کشاورزی و برنامه‌محور کردن آنها را آغاز کرده‌ایم و به این منظور ۲۲ طرح کلان تاکنون در سازمان تصویب شده تا بخش مهمی از پروژه‌ها و طرح‌های تحقیقاتی در ذیل آن اجرا شوند.

وی ادامه داد: علاوه بر این، چالش‌های تحقق سند امنیت غذایی احصا شده و برای حل چالش‌ها، برنامه‌های عملیاتی تدوین کرده‌ایم.

جعفری تصریح کرد: در حال حاضر برنامه عملیاتی تمام مؤسسه‌های تحقیقاتی مشخص شده است و کلیه پروژه‌هایی که تصویب می‌شود باید در راستای اهداف سند امنیت غذایی، اولویت‌های الگوی کشت یا تولید و حل چالش‌های کشاورزی و منابع طبیعی باشد. و

ی با بیان این که در سازمان تات پروژه‌ها و طرح‌های پیشنهادی مؤسسات و مراکز با اسناد بالادستی و برنامه الگوی تولید تطبیق داده می‌شود، گفت: برای مثال بر اساس الگوی تولید، تحقیق در مورد حبوبات در استان‌هایی همچون کرمانشاه، لرستان و زنجان اولویت دارد و اگر محققی در استان سیستان و بلوچستان بخواهد بر روی حبوبات تحقیق کند، آن طرح تصویب نخواهد شد.

جعفری در همین حال گفت: تاکنون ۲۲ چالش تخصصی در بخش کشاورزی از سوی سازمان تات بر مبنای سند امنیت غذایی شناسایی و احصا شده است.

وی ارتقای بهره‌وری آب، تغییرات اقلیمی، کاهش ضایعات کشاورزی، حکمرانی آب و ارتقای بهره‌وری تولید محصولات زراعی و باغی را از مهمترین چالش‌ها برشمرد.

معاون پژوهش و فناوری سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج در مورد چالش تغییرات اقلیمی نیز اذعان داشت: محققان موظفند بحث تغییر اقلیم را در طرح‌های خود ببینند.

وی با اشاره به هدفگذاری‌های مربوط به تولید جو و گندم دیم در سند امنیت غذایی کشور گفت: در این سند در افق ۱۴۱۱ عملکرد جو در اراضی دیم ۱۵۰۰ کیلوگرم در هکتار و عملکرد تولید گندم دیم دو تن در هکتار هدف گذاری شده و بر این اساس ما باید برای اقلیم‌های مختلف رقم‌های مناسب و سپس هسته‌های بذری متناسب با آنها را تولید کنیم.

جعفری اضافه کرد: در سند امنیت غذایی برای هر یک از محصولات، هدف گذاری شده و ما مطابق با این سند، تحقیقات را پیش می‌بریم.

وی درباره منابع مالی طرح‌های تحقیقاتی در بخش کشاورزی نیز ابراز داشت: اعتبارات طرح‌های تحقیقاتی از منابع داخلی مؤسسات تحقیقاتی و یا از محل سفارش تحقیق دستگاه‌های اجرایی و بخش خصوصی تأمین می‌شود و در این خصوص مؤسسات پژوهشی با محدودیت‌هایی مواجه هستند.

معاون پژوهش و فناوری سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی افزود: اگر منابع مالی از محل اعتبارات عمومی به مقدار کافی تأمین شود، سرعت انجام پروژه‌ها افزایش می‌یابد.

image_pdfimage_print

برچسب ها:

نوشتهٔ پیشین
علی آبادی: وزارت صمت برنامه اجرایی درباره فروش خودرو ندارد
نوشتهٔ بعدی
تولید صنعتی هند بیش از حد انتظار افزایش یافت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

مطالب مشابه

فهرست