به گزارش صدای تجارت به نقل از تارنمای خبری استار، چلیک محل دیدار دو رییس جمهور را شهر «سوچی» روسیه اعلام کرد و گفت که مذاکره در خصوص فعالسازی دوباره کریدور غلات، محور مذاکرات دو طرف در روز چهارم سپتامبر ۲۰۲۳(۱۳ شهریورماه ۱۴۰۲ تعیین شده است.

تاریخ جدید برای دیدار روسای جمهور ترکیه و روسیه در حالی تعیین و اعلام شده که پیش از این، محل دیدار دو طرف، ترکیه اعلام شده بود که با اعلام تراکم کاری پوتین در داخل روسیه و تعیین دیدار دو طرف در سوچی برای تاریخ هشتم سپتامبر ۲۰۲۳، تاریخ دیدار پوتین و اردوغان چهار روز جلو کشیده شد.

رسانه های ترکیه احیای دوباره توافقنامه کریدور غلات را از جمله محورهای اصلی دیدار روسای جمهور ترکیه و روسیه در سوچی اعلام کرده و نسبت به توافق رهبران دو کشور در این زمینه ابراز امیدواری کردند.

به گزارش ایرنا، «هاکان فیدان» وزیر امور خارجه ترکیه نیز چند روز پیش با سفر به اوکراین و دیدار با با «ولادیمیر زلنسکی» رئیس جمهور و «دیمیتری کوله‌با» وزیر امور خارجه اوکراین در خصوص احیای کریدور صادرات غلات دریای سیاه مذاکره و گفت وگو کرد.

فیدان در این سفر، احیای کریدور غلات را یک اولویت برای دولت آنکارا عنوان کرد و ادامه داد: این کریدور، جایگاه ویژه‌ای برای امنیت غذایی جهان و تلاش‌های بشردوستانه دارد و به همین مناسبت بحث و تبادل نظر بدون وقفه با گروه بسیار بزرگی از جمله اوکراین، سازمان ملل، روسیه، طرف‌های اروپایی و آمریکا در جریان است.

وی با انتقاد از برخی اقدامات مخل صادرات غلات دریای سیاه افزود: روسیه باید در معادله صادرات غلات قرار گیرد، این موضوع را به همه طرف‌های غیر روسیه اعلام کرده‌ایم و به تلاش دیپلماتیک خود برای حل این مساله ادامه خواهیم داد.

رییس جمهور ترکیه دو هفته پیش نیز، کشورهای غربی را مسبب شکست قرارداد غلات دریای سیاه موسوم به کریدور غلات دانسته و گفته بود: خروج از بن بست در فعالیت دوباره کریدور غلات، منوط به تحقق وعده‌های کشورهای غربی در قبال روسیه است.

اردوغان چندین بار در تماس تلفنی با رییس جمهور روسیه، از او خواستار موافقت با فعالیت قرارداد صادرات غلات دریای سیاه شده و این اقدام را «پل صلح» نامیده است.

فعال شدن دوباره کریدور غلات دریای سیاه در حالی به موضوع مهم جهانی تبدیل شده که مقامات کاخ کرملین چندین بار اعلام کرده‌اند که روسیه بعد از تحقق شرایط خود، آماده بازگشت به توافق غلات و صادرات محصولات اوکراین و روسیه به بازارهای جهانی از طریق دریای سیاه است.

قرارداد کریدور غلات به منظور کاهش تأثیر جنگ روسیه و اوکراین بر قیمت جهانی مواد غذایی و به خصوص تامین غلات مورد نیاز تعدادی از کشورهای وارد کننده با ابتکار ترکیه و با همکاری سازمان ملل متحد، روسیه و اوکراین یک سال پیش در استانبول (۲۲ ژوئیه ۲۰۲۲ ـ ۳۱ تیرماه ۱۴۰۱) امضا شد.

این قرارداد ابتدا برای اجرا در مدت ۶ ماه امضا شده بود و در سه دوره متوالی دو ماهه تمدید شد که مهلت تمدید دو ماهه سوم این قرارداد نیز به پایان رسیده و به رغم تلاش دولت ترکیه و دبیرکل سازمان ملل، دولت روسیه به علت کوتاهی و کارشکنی غرب در عمل به تعهدات خود در قبال تعدادی از مفاد این قرارداد که مورد نظر روسیه بود، با تمدید آن موافقت نکرد.

در طول حدود یکسال اجرای توافق غلات، ۳۲.۸ میلیون تن محموله غلات در قالب یک هزار و چهار محموله کشتی در مسیری امن از اوکراین صادر شد که بیش از ۷۰ درصد آن به کشورهای ثروتمند رفت و تنها کمتر از یک میلیون تن محموله به فقیرترین کشورهای آفریقا رسید.

بر اساس این قرارداد، اوکراین طی یک سال گذشته به طور متوسط ‌ماهانه یک میلیارد دلار از صادرات غلات درآمد داشته است.

image_pdfimage_print

برچسب ها:

,
نوشتهٔ پیشین
انگلیس: اوکراین و روسیه بر سر سکوهای استراتژیک نفت و گاز در دریای سیاه، نبرد کرده‌اند
نوشتهٔ بعدی
قیمت انواع سکه 7 شهریور

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

مطالب مشابه

فهرست