به گزارش صدای تجارت، حضور ۲ نامزد از جناح راست افراطی فرانسه که پیشتر فقط یا یک گزینه در انتخابات ریاست جمهوری ظاهر می‌شد را شاید بتوان پدیده‌ای نوین در سپهر سیاسی فرانسه ارزیابی کرد؛ موضوعی که برخی ناظران از آن به شکاف در این جناح سیاسی یاد می‌کنند و برخی آن را ناشی از استقبال مردم قاره سبز از چهره‌های جنجلی، افراطی و ملی‌گرا در سال‌های تفسیر می‌کنند.

در همین ارتباط عصر شنبه به وقت محلی، لوپن و زمور با شعار “ما در خانه هستیم” کارزار انتخاباتی خود را به ترتیب یکی در رَنس (Reims) و دیگری در لیل (Lille) هر ۲ در شمال فرانسه دنبال کردند.

اریک زمور که پیشتر به عنوان روزنامه‌نگار در ساختار اجتماعی فرانسه شناخته می‌شد، امروز به عنوان یکی از نامزدهای راست افراطی در چارچوب سیاسی این کشور معرفی می‌شود که بارها نسبت به تعلیق حوزه شنگن، ایجاد نیروی مرزبانی نظامی و پایان دادن به سازوکار مهاجرت غیرقانونی اظهار امیدواری کرده است.

مارین لوپن نیز به عنوان نامزد حزب مجمع ملی (نام جدید حزب راست افراطی جبهه ملی)، برنامه انتخاباتی سال ۲۰۱۷ خود را مبنی بر خروج فرانسه از اتحادیه اروپا و حوزه یورو تغییر داده است و این بار پیشنهاد می‌کند که تقدم قانون فرانسه بر قوانین اروپایی در قانون اساسی ثبت، کنترل دائمی در مرزهای ملی این کشور برقرار و فرانسه از بازار انرژی، توافقات تبادل آزاد و بازار تولیدات کشاورزی اروپا خارج شود.

دوئل از راه دور

خبرگزاری فرانسه با اشاره به کارزار انتخاباتی این ۲ نامزد راست افراطی در روز شنبه، گردهمایی انتخاباتی آنها را “دوئل از راه دور” دانست و نوشت: در حالی که زمور سیاست‌های مهاجرتی خود را برای انتخابات ۲۰۲۲ تشریح و نقد می‌کرد، رقیب وی لوپن از حمله به سیاست های امانوئل مکرون رئیس جمهور کنونی این کشور که همچنان نامزدی خود را برای انتخابات پیش رو اعلام نکرده است، غافل نشد.

تارنمای شبکه فرانس ۲۴ نیز در گزارشی، نوشت: گردهمایی ۶ هزار نفری زمور در حالی با محوریت افزایش قدرت خرید برای دادن امیدی که فرانسه کار منتظر آن است، برگزار شد که در خیابان های لیل صدها تظاهرکننده با ایجاد تنش و سر دادن شعارهای ضدنژادپرستی با پرتاب گاز اشک آور مواجه شدند.

زمور در میان چندین معیاری که کمیت آنها را در سخنرانی روز شنبه خود تعیین نکرد، سیاست پرداخت “پاداش شارژ صفر” به تشخیص کارفرما و به مبلغ “حداکثر سه ماه حقوق خالص” را پیشنهاد داد؛ سیاستی که به نوعی مکرون در سال ۲۰۱۹ آن را بنیان نهاد و از آن زمان تمدید شده است و نزدیک به چهار میلیون کارمند در سال گذشته این پاداش را با میانگین پرداخت ۵۰۶ یورو دریافت کردند.

این نامزد راست افراطی در ادامه خود را رئیس جمهوری معرفی کرد که کارفرما و کارگر را گرد هم می‌آورد و به هدر رفت پول مالیات‌دهندگان فرانسوی پایان می‌دهد.

لوپن: ما پیروز می‌شوم!

بر اساس تحلیلی که فرانس ۲۴ ارایه کرده است، در این طرف کارزار انتخابات راست‌های افراطی، لوپن که بر اساس آخرین نظرسنجی‌های موسسه Ipsos Sopra-Steria هم تراز با زمور با ۱۴ درصد و پس از والری پکرس نامزد جمهوری خواهان با ۱۶.۵ درصد و امانوئل مکرون با ۲۴ درصد صف‌آرایی کرده‌اند، با یک کارزار متفکرانه و کامل ظاهر شد.

لوپن گردهمایی انتخاباتی خود را با حمله به سیاست های رئیس جمهوری کنونی فرانسه که پیش‌بینی می‌شود در دور دوم انتخابات با وی روبرو شود، گرم کرد و مکرون را مسئول آنچه “پسرفت یک فرانسه آسیب دیده، رها شده و وحشی” معرفی می‌کرد، دانست.

در گردهمایی بزرگ وی حضور چهار هزار هوادار با پرچم‌های سه رنگ آبی، سفید و قرمز فرانسه و شعار “ما پیروز می‌شویم!” مشهود بود و لوپن خواستار “شکستن چرخه شگست گرایی” شد؛ موضوعی که می توان آن را اشاره به شکست وی در انتخابات پیشین ریاست جمهوری فرانسه از مکرون جوان و دیگر شکست‌های این حزب در ادوار پیشین انتخابات ریاست جمهوری این کشور ارزیابی کرد.

حضور ۲ زن “فمن” نیمه برهنه با شعار “لوپن فاشیست، نه فمنیست” از نقاط تاریک گردهمایی بزرگ روز شنبه لوپن به شمار می‌رود که به سرعت توسط نیروهای امنیتی کنترل شدند و در نهایت این گردهمایی اینگونه با سخنان وی خاتمه یافت که “گاهی شکست خورده ام، سقوط کرده‌ام اما همواره بلند شده‌ام”.

“پاداش شارژ صفر” برگ برنده زمور؟

تارنمای روزنامه پرشمارگان لو فیگارو نیز با پرداختن به کارزار انتخاباتی این ۲ چهره‌ پوپولیست از جناح راست افراطی فرانسه، محوریت گردهمایی روز شنبه زمور را رویای رئیس جمهوری تفسیر کرد که آشتی طبقاتی را در سر می‌پروراند.

لو فیگارو در این گزارش و همچنین تحلیل دیگری که از سیاست زمور منتشر کرد، تمرکز سخنرانی این نامزد انتخابات ریاست جمهوری فرانسه را قدرت خرید و اشغال دانست؛ سیاستی که با انتقاد از نحوه ارایه کمک های اجتماعی و با پیشنهاد نوین “پاداش شارژ صفر” برای کارمندان پیش می‌رود.

زمور در سخنرانی خود در میان ۶ هزار هوادار تاکید داشت که “وقتی هر روز صبح برای رفتن به سر کار از خواب بیدار می‌شویم، نمی‌پذیریم که همسایه به لطف کمک‌های اجتماعی بدون نیاز به کار، بهتر از ما زندگی کند”.

لو فیگارو همچنین در تحلیلی که پیش از برگزاری این گردهمایی‌ها منتشر کرده بود، به استقبال این رویداد سیاسی رفت و آن را به عنوان “رقابت تایتان‌ها” (خدایگان اساطیر یونانی) توصیف کرد و نوشت: لوپن نخستین گردهمایی ریاست جمهوری خود را پس از هفته‌ها هماهنگی برگزار می‌کند و قرار است این نشست آغاز یک سکانس جدید و حتی قوی‌تر در مبارزات انتخابات او باشد.

در همین ارتباط تارنمای روزنامه لوموند که به جناح چپ فرانسه نزدیک است، با تیتر “دوئل از راه دور لوپن و زمور” به گردهمایی روز شنبه پرداخت و نوشت: ۲ نشست پوپولیستی و نبردی برای طبقه متوسط و کارگر با حضور ۲ قهرمان راست افراطی و با شعار “ما در خانه هستیم” و پرچم های یکسان، با نتایج متفاوت برگزار شد.

این روزنامه فرانسوی با اشاره به تعداد هواداران نشست لوپن و کم و کیف گردهمایی این نامزد که به شکلی منظم برگزار شد، توضیح داد که زمور نیز در گردهمایی خود نمایش جدیدی ارایه داده است.

لوموند با بیان اینکه این ۲ گردهمایی انتخاباتی، مخاطبان متفاوتی نیز داشت، زمور را رهبر دانشجویان افراطی از خانواده های خوب و لوپن را نماینده قشر کارمندان و بیکاران معرفی کرد.

در این تحلیل زمور نامزد قدرت خرید و کسانی که پول دارند و افرادی که فکر می‌کنند می‌توانیم دسته‌بندی‌های مردمی را با ارزش‌ها بخریم و وظیفه لوپن را دفاع از منافع این دسته‌بندی‌های مردمی که مانند ماهی در تله به دنبال او می‌آیند، معرفی می‌شود؛ تعبیری که در نهایت از آن اینگونه یاد شده است که “زموریست در اتاق غذاخوری و لوپنیست در آشپزخانه است”.

در میانه این هیاهو، لو فیگارو مصاحبه‌ای نیز از ژان ماری لوپن رهبر پیشین و بنیانگذار حزب راست افراطی جبهه ملی که حال رهبری آن را دخترش مارین لوپن برعهده دارد و نام آن را به حزب مجمع ملی تغیر داده است، منتشر کرد.

مصاحبه‌ای مفصل که با وجود اختلافات میان این پدر و دختر که به اخراج ژان ماری از جبهه ملی انجامید، با حمایت از مارین لوپن همراه بود؛ جایی که پدر با تمجدید از رویکرد جدید دخترش گفت: “او خیلی پیشرفت کرده و کار کرده است. او قادر به مناظره است و تصویری که می‌دهد مثبت‌تر است.”

کارزار انتخاباتی ۲ نامزد راست افراطی فرانسه در حالی روز شنبه با جنجال‌های رسانه‌ای آن خاتمه یافت که مکرون رئیس جمهوری فعلی این کشور هنوز به صورت رسمی نامزدی خود را اعلام نکرده و در نظرسنجی‌ها همچنان شانس نخست رسیدن به کرسی الیزه معرفی می‌شود؛ نظرسنجی‌هایی که حال روزنامه سوئیسی لو تان (Le temps) دست روی آن گذاشته و نویسنده مقاله آن “اطمینان و شفافیت آنها را زیر سوال می‌برد و مدعی است که اعتماد به آنها به سادگی غیرممکن است”.

نخستین دور انتخابات ریاست جمهوری فرانسه در تاریخ ۱۰  آوریل ۲۰۲۲ میلادی (۲۱ فروردین ۱۴۰۱) و دومین دور آن بین ۲ نامزد برتر در ۲۴ آوریل (چهار اردیبهشت) برگزار می‌شود.

خبرگزاری دولت

image_pdfimage_print

برچسب ها:

, , , ,
نوشتهٔ پیشین
مأموریت رییسی به وزارت کشور برای تدوین آیین‌نامه نحوه استفاده مردم از سواحل آزاد شده
نوشتهٔ بعدی
معامله بیش از ۱۴۱۲میلیارد ریال انواع اوراق بهادار از ابتدای امسال تا پایان هفته گذشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

مطالب مشابه

فهرست