در این نوشتار دکتر فرناز فضلعلی مدرس و پژوهشگر حوزه شیمی آرایشی و بهداشتی ضمن معرفی مواد غذایی دارای کلاژن، از اهمیت این پروتئین در سلامتی پوست و مو می گوید.
برچسب ها:
در این نوشتار دکتر فرناز فضلعلی مدرس و پژوهشگر حوزه شیمی آرایشی و بهداشتی ضمن معرفی مواد غذایی دارای کلاژن، از اهمیت این پروتئین در سلامتی پوست و مو می گوید.
کلاژن پروتئینی است که برای سلامت پوست، مو و استخوان ها بسیار مهم است. با افزایش سن تولید کلاژن در بدن کاهش می یابد که می تواند تاثیر منفی بر عملکرد اورگان ها از جمله پوست بگذارد. در کنار خوردن مکمل های سلامتی، خیلی از ما علاقه داریم که کلاژن را در غذاهایی که غنی از این ماده هستند و یا بدن را تحریک به ساخت کلاژن می کنند به دست بیاوریم.
در گام نخست باید بین غذاهایی که سرشار از کلاژن هستند و بدن را در تامین پروتئین کلاژن یاری می کنند و همچنین غذاهایی که موتور کلاژن سازی بدن را روشن می کنند، تفاوت قائل شد.
نوع استخوان هایی که در این غذا می توان استفاده کرد شامل استخوان های مرغ، گاو، بوقلمون و آهو می شود.
پیشنهاد می شود که اگر می خواهید ماهی بخورید به طور کامل و با پوست بخورید. چون پوست ماهی سرشار از کلاژن است. در حالیکه گوشت ماهی در مقایسه با سایرقسمت ها کمترین میزان کلاژن را دارد.
گوشت مرغ نیز شامل مقدار زیادی بافت پیوندی است. منبع غنی کلاژن در مرغ در گردن، غضروف ها و پاهای مرغ قرار دارد. پس سوپ پای مرغ یک غذای سرشار کلاژن است.
این خوراکی ها هم به شدت به افزایش تولید کلاژن کمک می کنند که توت ها، شاه توت، چای سبز، شیرین بیان، دارچین و انار را شامل می شود. همچنین روغن های استخراج شده از ریحان، پونه، آویشن، برگ های سبز گیاهان و گوچه فرنگی نیز مثال های خوبی از این دسته هستند.
با این اوصاف؛ کلاژن یک ماده موثر در حفظ سلامت و زیبایی پوست و مو است و از اهمیت بالایی برخوردار است. نگارنده تاکید دارد؛ با قرار دادن بیش از پیش خوراکی های نامبرده در سبد مواد غذایی؛ تاثیر تغییرات شگرف در سلامتی پوست و مو را تجربه خواهید کرد. حتی داشتن یک رژیم غذایی سالم می تواند شما را از مصرف مکمل های کلاژن بی نیاز کند.
برچسب ها: